Arbetsgivare bör synliggöra och premiera omsorgsarbetet i högre utsträckning - men också se till att den här typen av arbete fördelas på fler, där även männen hör till de som bidrar. Ett första steg är att tydligt skilja på de kärnuppgifter och de extra uppgifter som förekommer på arbetsplatsen. Genom att införa en rotationsprincip kan ansvaret för uppgifterna fördelas mer jämlikt mellan alla anställda, vilket skapar en mer inkluderande arbetsmiljö
För att ytterligare stärka omsorgsarbetets status kan arbetsgivare integrera det i arbetsutvärderingar och erkänna dess värde vid lönesamtal. Att premiera dessa insatser genom exempelvis ledig tid, ersättning eller officiellt erkännande kan bidra till att förändra normer och incitament.
Ett annat viktigt verktyg är att öka medvetenhet om omedvetna biaser och könsbundna arbetsmönster. Genom att främja en kultur där det är socialt accepterat att tacka nej till icke-meriterande uppgifter kan arbetsplatsen bli mer jämställd.
Slutligen kan arbetsgivare minska bördan på de anställda genom att överväga att anställa personer som utför delar av omsorgsarbetet, exempelvis administratörer och assistenter för uppgifter som mötesanteckningar och avtackningar, samt anlita facility-tjänster för exempelvis inköp av fika och köksarbete.